De waarde van de vrouw en haar bedekking

As-Salaamoe 'alaykoem wa rahmatoe-'Allaahie wa barakatoehoe,

Ik heb even de tijd genomen voor een korte reminder. Een reminder over de gezegende status van de vrouw binnen de Islam.

Gericht aan mijn geliefde zusters in Islam. Ken jouw status, eerbare zuster! Wees je bewust van de hoge rang die jij hebt gekregen ondanks wat zij allen ook beweren. Zo is dus deze reminder ook gericht aan hen die beweren dat de vrouw in de Islam onderdrukt worden. Ik vraag jullie dan om dit te lezen en je hart te openen voor de werkelijke redenen voor de moslimvrouw en haar bedekking. De enige manier om te begrijpen waarom de moslimvrouw gesluierd haar huis verlaat (om het toegestane te verrichten) is om dit te zien vanuit het oogpunt van haarzelf. 

Ze zeggen dus dat de moslimvrouw onderdrukt is.. En zij die de vrijheid voor de vrouwen oproepen! Laten we oproepen tot gelijkheid.. Laten we oproepen tot rechtvaardigheid, laten we de moslimvrouwen bevrijden van de onderdrukking van vandaag.. 

Laten we haar bevrijden! Bevrijden van wat? 'Van haar waardigheid natuurlijk' en bevrijdt haar 'van de kleren die zij moet dragen' en 'van de trots die zij heeft'.. Laten we deze vrouw bevrijden en verwelkomen in de wereld waarin ze beoordeeld wordt volgens haar leeftijd van 21, 36, 52 etc. Kom naar de wereld waarin haar prijs zal zijn voor de hoogste bieder. Als je in het plaatje past, ben je goed. Je waarde wordt niet bepaald door wat je vanbinnen hebt maar hoe goed je eruit ziet. Vanuit oppervlakkig oogpunt, wordt je door een menselijk wezen beoordeeld. Je draagt van wat zij voor jou wensen. Het jaar van rood? Je draagt rood. Is groen in? Je zal groen dragen. De kortgeknipte haren of een zogeheten bob-line. Je voelt je als een stuk speelgoed. Je bent een slaaf van de maatschappij en de modebladen die jou vertellen wat je moet doen en wat niet, wat je moet dragen en wat niet. Is dit de vrijheid die jij voor de moslimvrouw wenst? Is dit de vrijheid die we aan de waardige vrouw willen toekennen?

En jij geliefde zuster, is dit het leven die jij wenst voor jouzelf? Of kies je ervoor om jouw Schepper, om Allah soubhanahou wa ta'ala tevreden te stellen? Wil je een man die het niet uitmaakt waar je heengaat en met wie en wanneer? Je zal in het Hellevuur treden na hem. Of Allah soubhanahou wa a'ala, Degene die jou geschapen heeft en voor jou het eeuwige geluk wilt? Het geluk ligt niet in de handen van jouw medemens die jou willen beperken tot wie je bent. Jouw geluk ligt niet in de handen van de tijdschriften en fashionscene's die jou willen maken tot hetgeen wat hen pleziert en geld oplevert. Vele vrouwen zijn hierdoor geobsedeerd en gehersenspoeld. Maar weten wij niet beter? Je bent gezegend met jouw Islam, o zuster! Allah heeft jou gemaakt tot wie jij bent en heeft jouw een ongekende rang toegekend, iets wat vele onder ons tot de dag van vandaag niet beseffen. Dit is een keuze die wij dienen te maken, mijn zuster. 


Iedere succesvolle man heeft een Khadija nodig. Toen Adam 'alayhi salaam zich eenzaam voelde schiep Allaah ta'ala geen 10 vrienden, maar slechts 1 vrouw! De eerste persoon die de Islam tot zich nam als religie, was een vrouw. De eerste persoon die voor de Islam stierf, was een vrouw. De persoon die het meest van de profeet Mohammed salAllaahou 'alayhi wa salam hield, was een vrouw! Dit was Faatimah. De persoon die het meest voor de Islam opofferde in 1 dag was een vrouw. Khansaa! 

Kijkend naar de geschiedenis van de Islam, naar de waardevolle vrouwen in de tijd van de profeet Mohammed salAllaahou 'alayhi wa salaam, naar de opoffering die deze vrouwen maakte voor hun Deen en omwille van Allah.. Zien wij dan niet hoe de tijd is veranderd en hoe achteloos het gedrag van vrouwen hedendaags is en hoe onwetend men de vrouw behandeld? Beseffen wij dan niet hoe gezegend de vrouw is en wat de ware betekenis van de bedekking van de vrouw is? 


Jouw bedekking is een ware ni'maa van Allah. Een bescherming die Allah voor ons heeft gewild, wa AlHamdoelillaah! Hoe is het dan zo dat deze ware zegening niet gekoesterd wordt en dat vele onder ons de bedekking niet ten ere nemen.. Ik vraag Allah om ons te beschermen tegen de verleidingen en influisteringen van de Shaytaan en om het slechte uit onze harten weg te nemen. Ik vraag Allah om leiding voor mijzelf en voor de gehele Ummah! Moge Allah soubhanahou wa ta'ala al Haqq doen verduidelijken en ons allen op al Haqq doen behouden.


http://youtu.be/zGBY7U9DBAY (Women in Islam - Islamic Guidance)

Wassalaamoe 'alaykoem,
Firdaous

Reacties

Populaire posts