Maak de juiste keuze

Assalaamu 'alaykoum wa rahmatoullaahi wa barakatouhou,

Geliefde broeders en zusters,


SubhaanAllaah wa alhamdoulillaah wa laa ilaaha ila Allah!

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Allahou Akbar, er is naast Allah geen helper tot het juiste pad en naast Allah is er niets en niemand die ons beter kan voorzien van gunsten dan Allah! Allah subhana wa ta'ala is de Meest Barmhartige (ar-Rahmaan). Een van de prachtige gunsten die Allah ons heeft gegeven (en een ieder van ons is hiervan voorzien) en dat is de mogelijkheid om keuzes te maken. De mogelijkheid om te beslissen welke weg je neemt. De mogelijkheid om te beslissen welke daden je verricht en welke stappen je neemt. De mogelijkheid om een keuze te maken hoe je de wereld wilt zien en begrijpt en de mogelijkheid om te kiezen hoe je de mensen om je heen invloed geeft op jouw leven. Al deze dingen hebben betrekking op bepaalde keuzes die je hebt gemaakt. Ieder moment van ons leven maken wij keuzes en deze keuzes brengen voorwaar ook consequenties met zich mee.


Helaas haalt niet ieder van ons profijt uit deze prachtige zegening van Allah... Vele onder ons hebben deze gunst opgegeven door de maatschappij voor ons te laten beslissen en te laten kiezen. We laten de media voor ons kiezen, we laten onze cultuur voor ons kiezen, we laten soms onze vrienden of zogenoemde coaches voor ons kiezen, we laten onze ouders voor ons kiezen, we laten de politiek voor ons kiezen.. Maar op Yawm al Qiyaamah, op de Dag des Oordeels, is er geen ontkomen aan de consequenties van deze keuzes, ongeacht of je deze keuzes zelf hebt gemaakt of dat je een ander deze keuze voor jou hebt laten maken. Op Yawm al Qiyaamah is er geen ontkomen aan. Je zult tegenover Allah subhanahou wa ta'ala staan en deze beslissingen en keuzes zullen voor jou gebracht worden en je zult al deze keuzes voor jou vinden en je kunt er niet van weglopen. Er is geen ontkomen aan. Het moment dat een vrouw langs liep op straat en je ervoor koos om haar te bekijken, deze keuze zal voor jou komen te staan op deze Dag! Het moment dat je alleen was en ervoor koos om te zondigen en het gebed verliet, deze keuze zal voor jou komen op deze Dag! Het moment dat je ervoor koos om te roddelen over een persoon, deze keuze en dit moment zal voor jou gebracht worden op deze Dag! En het moment dat jij koos om haraam geld tot je te nemen of dat je ervoor koos om van Ribaa' (rente) te profiteren, deze keuze zal tot jou komen op deze Dag!


Vlak voor het moment dat je zondigde of een slechte daad beging, had je de mogelijkheid om een keuze te maken. Je kon ervoor kiezen om de zonde te begaan, of om het slechte te laten voor wat het was en geduldig te zijn. Het moment dat de adhaan afging maar jij ervoor koos om niet tot het gebed te komen omdat jij bezig was met iets anders van de wereldse zaken, dan zal waarlijk deze keuze voor jou gebracht worden op Yawm al Qiyaamah. De keuze die jij maakte om muziek te luisteren of de Qor'aan tot je te nemen en je koos het wereldse over de Deen, deze keuze zal ook voor jou gebracht worden op Yawm al Qiyaamah en jouw ogen zullen vervult zijn met spijt en angst. Alleen dan zal deze spijt en angst jou niet meer kunnen baten. Wanneer wij onszelf niet weerhouden van de slechte keuzes en de zondes, dan zullen deze beslissingen tot jou komen op de beloofde dag, op Yawm al Qiyaamah en jij zult niet in staat zijn om jezelf hiervan te redden. Het moment dat jij voor Allah subhanahou wa ta'ala zal staan en jij zult jouw zondes voor jou vinden.. De pijn die dan door jou heen zal gaan, is onverdraaglijk en geen pijn in dit wereldse leven zal hieraan gelijk zijn. Het eerste moment van pijn die je zult voelen, is het moment dat de Engelen jouw ziel uit jouw lichaam zullen trekken...


 O Dienaar van Allah! Keer terug tot jouw Heer en laat jou keuzes en beslissingen goed te pas komen op deze beloofde dag.. Deen over Dunya! 

Moge Allaah azza wa djall de gelovige dienaren beschermen tegen het kwaad en tegen de verleidingen van het wereldse leven. Ya Allaah, houd ons weg van het verderf en verneder ons niet op Yawm al Qiyaamah! 




Reacties

Populaire posts