Laat je zondes wissen

Salaamou Alaykoum wa rahmatoullaahi wa barakatouhou,

Mijn geliefde broeders en zusters,


Geen van ons kan ontkennen dat de tijd waarin wij nu leven, zwaar is om stevig vast te houden aan onze Deen en standvastig te blijven. Zo ook hoe onze geliefde Profeet Mohammed salAllaahou 'alayhi wa sallam zegt in een overlevering:

"Er zal voor de mensen een tijd komen waarin degene die geduldig vasthoudt aan zijn geloof als degene is die vasthoudt aan een hete kool."
(at-Tirmidhie en authentiek verklaard door Sheikh al-Albaanie)

En soubhanaAllaah wie van ons herkent dit niet? Het onrecht dat moslims wordt aangedaan, het onbegrip, niet serieus genomen worden of het gevoel krijgen dat je mening niet meetelt.. De Islam wordt vrijwel dagelijks in slecht daglicht gesteld en er wordt over onze prachtige Deen gepraat terwijl men geen kennis erover bezit... Het grootste onrecht dat jou wordt aangedaan lieve zuster en beste broeder, is wanneer de waarheid wordt verdraaid.


Het is van groot belang om standvastig te blijven op de weg van Allah soubhana wa ta'ala. Maak je geen zorgen over de mening van anderen, over de uitspraken en vooroordelen wat de mensen hebben over jou, puur omdat jij de Islam met je meedraagt. Wees je bewust van de grote gunst die Allah jou en mij heeft gegeven, wa Alhamdoulillaah. 

Dag na dag, keer op keer blijft Allah ons voorzien van gunsten en zegeningen. En wat doen wij? We blijven zondigen.. We blijven ons overgeven aan de grote verleidingen die zich in deze tijden ons omringen, we blijven antwoord geven op de influisteringen van de Shaytaan. A'oedhoe billaahi mina shaytaanir radjiem; Ik zoek mijn toevlucht bij Allah tegen de vervloekte Shaytaan. En denk niet wanneer jij een zonde begaat 'Ik keer later terug tot Allah' of 'Hopelijk zal Allah mij vergeven'..

De mens is zwak geschapen, ya SubhaanAllaah! Er is geen ontkomen aan het zondigen. Maar Allah soubhana wa ta'ala is de Meest Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige. Allah zegt in de Qor'aan, Surah al-Muzzamil:

"Wastagfiroullaah, inna Allaaha ghafoorun rahiem." 

(Interpretatie van betekenis: En zoek vergeving van Allah. Voorwaar, Allah is de Meest Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige).
(Surah al-Muzzamil 73:20)

In een overlevering zegt de Profeet Mohammed salAllaahou 'alayhi wa sallam:

"Als jullie niet zouden zondigen, dan zou Allah jullie vervangen door een schepping die wel zou zondigen, zodat Allah hen kon vergeven."
Deze hadith is van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) overgeleverd door Abu Sirma (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Sahih Muslim.

Deze woorden van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) tonen ons dat Allah houdt van vergeving schenken, echter moet deze hadith niet gebruikt worden als toestemming om voortdurend bewust te zondigen begaan. Wij moeten onze best blijven doen om Allah zo goed mogelijk te gehoorzamen en zo min mogelijk te zondigen.

Allah zegt in de Qor'aan, Surah Foerqaan:

"Behalve degene die berouw toont en gelooft en goede daden verricht. Voor diegenen wisselt Allah hun zonden in voor goede daden. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig. En wie berouw toont en goede daden verricht: voorwaar, hij wendt zich berouwvol tot Allah."
(Surah Foerqaan 25:70-71)

Hoewel de Vergevensgezindheid van Allah boven ons besef gaat, subhanaAllah, mag dit geen reden zijn tot zondigen. Maar dit geeft ons wel alle redenen om terug te keren en berouwvol te zijn!


Laat je niet gek maken door de misleiding van deze Dunya. Keer terug tot jouw Heer en wendt jou tot Allah soubhana wa ta'ala in jouw gebeden. 

Allah azza wa djall zegt in de Qor'aan, Surah at-Talaaq:

"En voor hem die Allah vreest, zal Hij een uitweg bereiden."
(Surah at-Talaaq 65:2)

En voorwaar, Allah doet geen van ons onrecht aan! Zo zegt Allah azza wa djall ook in Surah at-Talaaq:

"Allah belast geen ziel boven hetgeen Hij haar heeft gegeven. Allah zal weldra verlichting verlenen na ongemak."
(Surah at-Talaaq 2:7)

O geliefde moslims, van hetgeen wat ik zojuist benoemt heb, een aantal Ayaat en een hadith, dit is nog  niet eens 1 procent van de Rahma van Allah die in de Qor'aan en de Sunnah wordt beschreven. SoubhanaAllaah, zullen wij ooit op de hoogte zijn van hoe groot de Barmhartigheid en Vergevensgezindheid van Allah is? Allah ou Akbar! La ilaaha ila Allah!


Jouw zonden kan je op een aantal manieren laten uitwissen:

Wis het uit middels de volgende overlevering:

"Er is op aarde geen persoon die zegt: Laa ilaaha illAllaahoe, wallaahoe Akbar, wa laa Hawla wa laa Qoewwata illaa billaah (er is geen ware god dan Allah, en Allah is groot en er is geen macht of kracht buiten die van Allah). Of zijn zonden zullen worden kwijtgescholden..."
(Sahieh ul-Djaami', correct verklaard door Sheikh al-Albaanie)

Wis het na je maaltijd:

"Wie een maaltijd nuttigt en vervolgens zegt: Alhamdoelillaahilladhie at'amanie haadhaa at-Ta'aam wa razaqanie min ghayri Hawlin minnie wa laa Qoewwah (alle lof zij Allah die mij hiermee heeft gevoed en mij begunstigd heeft buiten mijn macht en kracht). Al zijn voorgaande zonden zullen hem vergeven worden."
(Sahieh ul-Djaami', correct verklaard door Sheikh al-Albaanie)

Wis het na het aankleden:

"Wie zich kleedt en vervolgens zegt: Alhamdoelillaahilladhie kasaanie haadhaa, wa razaqanie min ghayri Hawlin minnie wa laa Qoewwah (alle Lof zij Allah die mij hiermee heeft gekleed en mij begunstigd heeft buiten mijn macht en kracht). Al zijn voorgaande en toekomstige zonden zullen hem vergeven worden."
(Sahieh ul-Djaami', correct verklaard door Sheikh al-Albaanie)

Wis het iedere dag:

“Wie op één dag honderd keer zegt: SoebhaanAllaah wa bi Hamdih (Verheven is Allah en alle Lof zij Hem). Al zijn zonden zullen kwijt worden gescholden...”
(Sahieh Moeslim)

Wis het na je gebed:

“Wie na elk (verplicht) gebed drieëndertig keer soebhaanAllaah (Verheven is Allah), drieëndertig keer Alhamdoulillaah (alle lof zij Allah) en drieëndertig keer Allahoe akbar (Allah is groot) zegt, negenennegentig dus, en het voltooit met de honderd door het zeggen van: Laa ilaaha illAllaahoe wahdahoe laa Shariekalah, lahoel-Moelk wa lahoel-Hamd wa hoewa'alaa koelli Shay’in Qadier (er is geen ware god dan Allah, Hij is de Enige -Ware God-, geen deelgenoot heeft Hij. Het Koninkrijk behoort tot Hem en alle lof komt Hem toe en Hij is tot alles in staat.) Al zijn zonden zullen kwijt worden gescholden...”

(Sahieh Moeslim)

Wis het voor het slapen gaan:

"Wie voor het slapen gaan (het volgende) zegt: Laa ilaaha illAllaahoe wahdahoe laa Shariekalah, lahoel-Moelk wa lahoel-Hamd wa hoewa calaa koelli Shay’in Qadier, Laa Hawla wa laa qoewwata illa billahil-'Aliy il-'Adhiem, SoebhaanAllaah, walhamdoelillaah, walaa ilaaha illAllaah, wallaahoe akbar (Er is geen ware god dan Allah, Hij is de Enige -Ware God-, geen deelgenoot heeft Hij. Het Koninkrijk behoort tot Hem en alle lof komt Hem toe en Hij is tot alles in staat. Er is geen Kracht noch Macht buiten die van Allah, de Verhevene. Verheven is Allah, alle lof zij Allah, er is geen god dan Allah en Allah is groot). Al zijn zonden zullen kwijt worden gescholden..."
(Sahieh at-Targhieb)

Wis het bij het horen van de gebedsoproep:

"Wie bij het horen van de oproeper tot het gebed zegt: Ashhadoe an laa ilaaha illAllaah, wahdahoe laa Shariekalah, wa anna Mohammadan 'Abdoehoe wa Rasoeloeh, radietoe billaahi Rabban wa bi Mohammadin Rasoelan wa bil-Islaami Dienan (Ik getuig dat er geen ware god dan Allah is en dat Mohammed Zijn dienaar en Boodschapper is. Ik ben met Allah tevreden als Heer en met Mohammed als Boodschapper en met de Islam als religie). Zijn zonden zullen hem vergeven worden."
(Sahieh Moeslim)

Wis het door Allah vergiffenis te vragen:

"Wie het volgende zegt: Astaghfiroellaah, aladie laa ilaaha illa hoe, al-Hayy ul-Qayyoem, wa atoebo ilayh (Ik vraag Allah om vergiffenis, er is geen ware god dan Allah, de Levende de Onderhouder en ik keer me berouwvol tot hem). Hij wordt vergeven, ook al vlucht hij van het strijdveld (wat tot de grote zonden behoort)."
(Mishkaat ul-Masaabih en correct verklaard door Sheikh al-Albaanie)


Ya Allaah, ik vraag U vergiffenis voor mijn zonden. Ya Allaah, ik vraag U leiding voor mijn ouders en  dierbaren. Ya Allaah, ik vraag U om Uw zegeningen te spreiden over Mohammed salAllaahou 'alayhi wa sallam en de Ummah. Oh Allaah, U bent de Meest Vergevensgezinde en U houd van vergeven, dus vergeef mij en alle gelovigen en voorzie de gelovigen van geduld en standvastigheid..
Ameen ya rabbi al'alaamien

Wa salaamou alaykoum,
Firdaous Oum Adam

Reacties

Populaire posts