Red jezelf van het Hellevuur

Salaamou Alaykoum wa rahmatoullaahi wa barakatouhou lieve zusters, beste broeders..



A'oedhoe billaahi mina shaytaanir radjiem, inna lilaahi wa inna ilayhi raji3oen. 
Ik zoek mijn toevlucht bij Allah tegen de vervloekte shaytaan, tot Allah behoren wij en tot Hem zullen wij terugkeren.

Wij mensen kennen vele zwaktes... Continu gaan er, bewust of onbewust, vragen door ons hoofd heen zoals "Waarom onderga ik deze problemen/moeilijkheden?", "Waarom ondergaan moslims moeilijkheden?", "Waarom leiden er vele moslims in Burma, Ghaza, Syrie.." 
SoubhanaAllaah, we zien dagelijks de discussies op media zoals Facebook over meningsverschillen, moslims die elkaar verafschuwen, moslims die elkaar veroordelen, ruzies en van kwaad tot erger... Moslims vragen zichzelf af "Waarom gebeurt dit, of dat.." en twijfelen aan de kracht van Allah, aan de qadr (het lot) van Allah. Waarom doet Allah ons moslims dit aan? Waarom? Waarom...

Een vers uit de Qor'aan, Surah Maryam, verteld ons de reden.

"Maar een volgend geslacht is na hen gekomen, dat het gebed verwaarloosde en zijn lusten volgden. Zij zullen zeker in de Hel worden nedergestort." 
(Qor'aan, Surah Maryam:59)

Allah soubhanahou wa ta'ala verteld ons over de generatie van Ibrahiem 'alayhi sallam, de generatie van Yacub 'alayhi sallam, van Idris 'alayhi sallam enzovoorts, en dan verteld Allah soubhanahou wa ta'ala ons over de generatie die daarop volgde, de generatie die erop zou volgen en het gebed verwaarloost en hun begeertes en lusten volgen. En zij zijn voorzeker degenen die kennis zullen maken met het Hellevuur. 


Mijn broeders, mijn zusters, Allah soubhanahoe wa ta'ala verteld ons in deze Ayaat over 2 zaken die ons regelrecht zullen brengen naar de Hel. Het is belangrijk voor ons om te begrijpen in welke positie wij ons bevinden. Zij die hun gebed verwaarlozen, niet bidden, hun lusten volgen, het wereldse plezier wensen en zich afkeren van de aanbidding... Bij Allah, de Rahma, de Barmhartigheid van Allaah soubhana wa ta'ala zal jou niet treffen. 

Hoe kunnen wij onszelf afvragen waarom Allah onze situaties niet vergemakkelijkt? Hoe kunnen wij Syrie redden, Birma redden, Palestina redden... Als we niet eens in staat zijn om onszelf te redden van het Hellevuur. 

Allah zegt in de Qor'aan: 

"O jullie die geloven, redt u zelf en uw gezinnen van het Vuur, welks brandstof mensen en stenen zijn, waarover engelen zijn, hard en streng, die Allah niet ongehoorzaam zijn in hetgeen Hij hun beveelt, en volvoeren wat hun wordt geboden." 

(Qor'aan, Surah At-Tahreem:6)

Allah beveelt ons om in eerste instantie onszelf te redden van het Hellevuur en dan onze families/gezinnen (waaronder onze broeders en zusters). Hoe kunnen wij dan schreeuwen om hulp voor onze broeders en zusters als wij erop volgend thuiskomen en vervolgens niet in het gebed staan en Allah smeken om zijn genade over onszelf. Als wij schreeuwen naar de kuffaar, de ongelovigen, maar niet onze handen heffen naar Allah.. Hoe kunnen wij dan genade verwachten? Hoe kunnen wij de barmhartigheid voelen als we er niet voor streven?

"Voorzeker, Allah verandert de toestand van een volk niet voordat zij hetgeen in hun hart is veranderen." 
(Qor'aan Surah Ar-Rahd:11)

Dus als jij je situatie wilt veranderen, verander dan datgeen wat er in jouw hart bevind. Stop met uitstellen en verricht je gebeden. Een gebed van zo'n 10 minuten waar tegenover alle secondes  staan waarmee Allah soubhana wa ta'ala ons al mee heeft gezegend. Benut je tijd en pak de kans die jij vandaag nog hebt. Als jij echt Ghaza wilt helpen, Palestina wilt redden, Syrie wilt bevrijden, verander jezelf. Verander jezelf, sta op en bid, geef zakaat, doe het goede en vermijd het slechte, geef liefdadigheid en wees loyaal tegenover Allah! En Allah doet geen van ons onrecht aan. 


"De beloning van goedheid kan niet anders dan goedheid zijn." 
(Qor'aan Surah Ar-Rahmaan:55)

Wanneer 'Omar Ibn Khattab r.a. en Saad Ibn Abi Waqqas zijn leger zond om te strijden, vertelden zij tijdens de Khutba aan de Mujahideen: "Onthoud: Wij hebben niks tegenover de Kufaar, behalve het feit dat wij in Allah geloven en zij niet!" 

Dit is wat de overwinning bracht tot de Sahaba r.a., en dit is wat ons de overwinning zal geven. Als jij genade zoekt en overwinning, wallaahi... Bij Allah, mijn broeders en zusters, overwinning begint bij jezelf. Overwinning begint bij jou thuis en in jouw hart.


Ik vraag Allah soubhana wa ta'ala mij te vergeven voor verkeerde handelingen en mijn hart en ziel te vullen met vrees en liefde voor Hem. Ik vraag Allaah voor genade voor de moslims, genade voor de mujahideen en genade aan zij die Hem aanbidden. 

Wa alaykoumou salaam,
Firdaous Oum Adam

Reacties

Populaire posts