Het succes bevind zich in het gebed

Salaamou Alaykoum wa rahmatoullaahi wa barakatouhou geliefde dienaren van Allah! 



Salaah... Een onderwerp waar een ieder wel eens problemen mee heeft gehad. Een onderwerp wat toch van grootste belang is voor onze Deen. Zonder Salaah, zonder de 5 dagelijkse, verplichte momenten van aanbidding, wordt de kans op het beloofde Paradijs vrijwel onmogelijk.


"Gelukkig zijn de ware gelovigen. Die nederig zijn in hun gebeden." 
(Qor'aan, Surah Al Mu'minoen:1-2)


Allah soubhana wa ta'ala verteld ons: Succesvol zijn degenen die geloven, degenen die zich onderwerpen aan het gebed, aan de Salaah. Deze twee verzen zijn belangrijk voor ons om te onthouden en te begrijpen.

SoubhanaAllaah als wij nu kijken in onze levens en de levens van anderen... We zoeken wanhopig naar het geluk en naar succes. De een zoekt het in het kopen van een huis of een auto, de ander zoekt een nieuwe partner of meer vrienden. Iedereen is op zoek naar geluk en succes.



Maar wat wij, als gelovige moslims moeten begrijpen, deze dingen waar geluk in zit, is het tijdelijke geluk. Of het nou een huis is, een auto, een vrouw of wat dan ook. Dit zijn tijdelijke dingen en dit brengt ons slechts tijdelijk geluk. Het zal vergaan of doodgaan, je zult het verliezen of kwijtraken. Maar het zal nooit eeuwig geluk brengen en bij jou blijven. Wat voor succes of geluk je ook zult zoeken in deze dingen, in deze wereldse zaken, je zult het nooit vinden. 



Onthoud lieve broeders en zusters, dat onze Salaah, onze gebeden hetgeen is wat ons verschilt van de ongelovigen. Onze kracht, onze rust, ons geluk en ons succes, is te vinden in de Salaah. Als wij niet bidden, als wij Allah soubhana wa ta'ala niet aanbidden, hoe kunnen wij ons dan moslims noemen? 

Een klein voorbeeld.. Je loopt op straat en een jongen of een meisje komt naar je toe en verteld je dat hij/zij van je houd, maar heeft jou niks bewezen, hij/zij heeft jou nooit mee uit eten genomen of jou rozen of een ring gekocht, hij/zij heeft nooit iets voor je gedaan.. Je zult zeggen: Dit zijn slechts woorden, ik geloof het niet. 

Wees je er dan van bewust, dat jij nu thuis zit, je gelooft in Allah soubhana wa ta'ala en je gelooft in de Dag des Oordeels maar je verricht je verplichte gebeden niet... Begrijp dat jij dan ook geen enkele actie onderneemt om jouw liefde te bewijzen naar onze Schepper. 


Houd je van Allah? Houd je van Degene die uit een bloedklomp jou geschapen heeft en jou voorzien heeft van alle middelen die jou het ware geluk kunnen brengen? Degene die jou in een staat van gezondheid heeft voorzien? Wees dan ook in een staat van aanbidding en verricht jouw gebeden op tijd. 

Wat heeft Profeet Mohammed salAllaahu 'alayhi wa sallam ons verteld, hij zei: "Aqimus Salah," verricht je gebed!

Als jij je gebed niet verricht, onthoud dat er een dag komt dat er een gebed voor jou word verricht. 
Ik vraag Allah soubhana wa ta'ala om mij toe te staan mijn gebeden te verrichten, om jou en mij in een staat van aanbidding te brengen en ons te voorzien van het ware geluk, van het ware succes.

Hayya ala Salaah, hayya ala l-falaah! Kom tot het gebed, kom tot het succes! 


Wa alaykoumou salaam,
Firdaous Oum Adam

Reacties

Populaire posts