Allah is de Alwetende

Salaamou Alaykoum wa rahmatoullaahi wa barakatouhou lieve zusters, beste broeders...


Wij zullen nooit tevreden gesteld zijn. Wij zullen nooit in staat zijn om tevreden te zijn met dit wereldse leven. Wat Allah soubhana wa ta'ala ons ook zal geven, de mens zal nooit voldoening vinden of gelukkig zijn. Deze wereld, deze Dunya is gecreƫerd om onze harten te breken. Als je geluk zoekt in deze Dunya, ben je op de verkeerde plek, op de verkeerde weg..

Hoe kun jij jezelf waardeloos noemen, oh broeder, oh zuster! Je bent geen dienaar van "Al Laat" of "Al Uzza". Je bent geen dienaar van 'Isaa (Jezus) of Ganesh. Je bent geen dienaar van geld, schoonheid, macht of mode... Je bent een dienaar van Allah soubhana wa ta'ala. Allah heeft JOU gekozen, uit biljoenen mensen. Allah heeft jou gekozen en gezegend met de Islam.



Pijn en moeilijkheden hebben een negatieve invloed als het een gat maakt in de band tussen jou en Allah sohbhana wa ta'ala. Maar pijn en moeilijkheden komen met geluk en zegeningen wanneer het jou terug brengt naar jouw Schepper. 

"Hun zullen loon van hen Heer ontvangen, en vrees noch droefheid zal hen bereiken." 

(Qor'aan, Surah Al-Baqarah:274)


Raak niet overstuur of gestresst over de dingen die nog niet zijn gebeurd, o jullie die geloven! Dat is wat wij noemen angst. En blijf niet stilstaan bij de dingen die al gebeurd zijn. Alles wat ons overkomt, is voorgeschreven. Het moeilijkste gedeelte voor ons als moslims om aan vast te houden is het 6e deel van onze Deen (religie): de Qadr van Allah (het lot van Allah).


We willen er niet aan toegeven, we vergeten de kracht van onze Heer en we negeren de tekenen die Allah soubhana wa ta'ala ons geeft. We vergeten de aanwezigheid van Allah in onze levens. We vergeten dat wij vanuit een bloedklompje zijn gevormd en dat wij niets waren! Elke dag, elk uur, elke minuut en seconde weer... Mohammed 'Ibn Abdullaah, salAllaahou 'alayhi wa sallam, heeft alles moeten corrigeren omdat wij niets begrepen en niets goed deden. We vrezen, omdat wij de aanwezigheid van Allah vergeten en dat Hij ons ziet. Vrees Allah, want Allah heeft de macht over alles.

"En Wij zullen jullie zeker testen met iets van vrees en honger en verlies van bezittingen, levens en vruchten, maar verkondig de goede tijdingen aan de geduldigen." 
(Qor'aan, Surah Al-Baqarah:155)

"Zij die, wanneer een rampspoed hen achterhaalt, zeggen: "Voorzeker, wij zijn van Allah en tot Hem zullen wij wederkeren." 
(Qor'aan, Surah Al-Baqarah:156)

Op deze mensen zullen de zegeningen van Allah soubhanae wa ta'ala vallen, op hen die geloven, geduld hebben en goed spreken en goede daden verrichten.

"Zij zijn het, op wie de zegeningen en de barmhartigheid van hun Heer rusten en dezen zijn het, die de rechte weg volgen." 
(Qor'aan, Surah Al-Baqarah:157)


Mijn geliefde broeders en mijn geliefde zusters, laten wij allen een moment van bewustzijn nemen en verzeker jezelf van de aanwezigheid van Allah soubhana wa ta'ala in onze levens. Allah is met de geduldigen en als je Allah aanbidt zoals Hij het alleenrecht heeft om aanbeden te worden, heb je alles wat een mens nodig heeft. Je bent in het bezit van het grootste geluk waar een mens mee gezegend kan zijn. Al Hamdoulillaah! 


Wa salaamou Alaykoum,
Firdaous Oum Adam

Reacties

Populaire posts